PytësoriPortaliForumiNdeshje LiveInteristatBetRegjistrohuIdentifikohuKërko

Share | 

Derby Della Madonnina *(Më Shumë Rreth Derbit Midis 2 Skuadrave Të Milanos)

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
Fc.Inter Albanian
Admin
Admin

MesazhTitulli: Derby Della Madonnina *(Më Shumë Rreth Derbit Midis 2 Skuadrave Të Milanos)   Thu 31 Mar - 14:32

Derbi i Milanos qe ve perballe 2 ekipet me te medha te futbollit Italian, ose i quajtur ndryshe Derby Della Madonnina. Inter dhe Milan ne nje ndeshje ku prestigji dhe rivaliteti midis 2 ekipeve vlen me shume sesa piket apo nje kampionat i fituar.

Ne kampionatin Italian shenohen rreth 175 perballje midis ketyre 2 ekipeve, 64 te cilat ka arritur ti fitoje ekipi Zikalter, 52 Barazime dhe 59 fitore per Kuq e Zinjte.
Ne Kupen e Italise shenohen 23 perballje, 7 nga te cilat ka arritur ti fitoje ekipi Zikalter, 7 Barazime dhe 9 ndeshje te fituara nga Milani.

Dy skuadrat shenojne 2 perballje ne Champions League, e para ne sezonin 2002-2003 ne gjysmeFinale ku Milani arrinte te kalonte turin fale 2 barazimeve te arritur (0-0 ne ndeshjen e pare ne shtepi dhe 1-1 jasht ne fushe kundershtare) dhe ne sezonin 2004-2005 ne CerekFinale ku ekipi Kuq e Zi arrinte te kualifikohej pas fitoreve te arritura (2-0 dhe 3-0 per pezullim ndeshjeje per shkak te tifozerise Zikalter). Shenohen 4 ndeshje te zhvilluara per kete kompeticion midis 2 ekipeve te Milanos, nder te cilat 2 barazime, 2 fitore te Milanit dhe asnje e Zikalterve.

Persa i perket ndeshjeve Zyrtare te zhvilluara ne total nga 2 ekipet shifrat tregojne rreth 206 te tilla. Nga ekipi Zikalter kane arritur te fitohen 72 perballje, 61 barazime dhe 73 perballje te fituara nga Milan.

Sigurisht Derbi i Madonnines mbetet nje nga ndeshjet me te bukura dhe me me shume emocion ne futbollin Europian e ate Boteror...

NesSun Titolo Ha Più VaLore Della LeaLtà e Dell'On0re
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit
Il Bauscia
Moderator
Moderator

MesazhTitulli: Re: Derby Della Madonnina *(Më Shumë Rreth Derbit Midis 2 Skuadrave Të Milanos)   Fri 1 Apr - 2:01

Rivaliteti midis dy skuadrave nepermjet nofkave respektive

Tifozi tipik i Milanit per shume dhjetevjecare te shekullit XX i perkiste mases popullore dhe perbehej nga emigrante nga jugu apo nga Triveneto. Tifozet rivale te Interit i quanin “casciavit” qe ne gjuhen milanese do te thote “kacavidat” per te treguar origjinen e thjeshte te tifozeve kuqezi te cilet shumica ishin punetore krahu. Tifozet milaniste, nga ana tjeter, i quanin zikalterit “bauscia” qe ne terminologjine milaneze do te thote”grindavec” per te treguar stereotipin klasik te milanezeve, por ama qe jane ato me origjine te vjeter milaneze dhe shumica e perbere nga borgjezia dhe njerez te nje klasi e niveli te larte jetese.

Nella Gioia e Nel Dolore Per l'INTER Eterno Amore !!!
henri dedej
Anëtar
Anëtar

MesazhTitulli: Re: Derby Della Madonnina *(Më Shumë Rreth Derbit Midis 2 Skuadrave Të Milanos)   Sun 10 Apr - 11:50

inter 4 ever dhe kete kampionat e fiton inter forza inter forza inter

Derby Della Madonnina *(Më Shumë Rreth Derbit Midis 2 Skuadrave Të Milanos)

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
(`*•.¸ Fc.Inter Albanian ¸.•*´) ::  Lajme / Info / Merkato / Lojtaret / Gjithçka Rreth Klubit Zikalter :: Info Fc.Inter-
Free forums | © phpBB | free forum support | Kontakto | Report an abuse | To have a free blog